1. דיכאון והתמכרות – מחקר שנעשה בטקסס מצביע כי אנשים שסובלים מנדודי שינה נמצאים בסיכון גבוה לפיתוח דיכאון והתמכרות במהלך חיים. המחקר נעשה באוניברסיטה בצפון טקסס וכלל מעל 8,000 בני נוער.
2. מחלות לב – מחקר נוסף שפורסם במגזין "chest" מראה שנדודי שינה מגדילים את הסיכויים לחלות במחלות הקשורות ללב. המחקר נערך בבית ספר לרפואה באוניברסיטת סנדייגו בקליפורניה.
3. חוסר ריכוז – חוסר שינה טובה ברוב במקרים ישפיעו עלייך ביום שלמחרת, שעייפים פשוט קשה לחשוב צלול. בטח יצא לך לחוות לילה ללא שינה טובה כשבבוקר למחרת פשוט היית חייבת להתעורר, כך מרגיש אדם שסובל מנדודי שינה…
4. קושי בלימודים – אנשים שסובלים מנדודי שינה מתקשים יותר במהלך הלימודים, יש קושי רב יותר לשמור על ריכוז במהלך השיעורים וכן ללמוד דברים חדשים.
5. עצבניים יותר – בטח יצא לך להתנהל מול אנשים במצב של עייפות כבדה, פשוט אין את אותה כמות סבלנות כמו בזמן של ערנות! לכן באופן טבעי אנשים שסובלים מנדודי שינה הם אנשים עצבניים יותר.
6. קושי לשמור על שיגרה יומית – מאתגר לנהל שגרת יום עבור אדם שלא יודע איך הוא יישן באותו הלילה. עייפות באופן אוטומטי מקצרת את היום, דבר שמפריע לאורך חיים תקין ומקשה על ההתנהלות השוטפת.
7. תאונות דרכים – עייפות גורמת לקושי בריכוז ובקבלת החלטות, שני דברים חיוניים במהלך הנהיגה! לכן נדודי שינה למעשה מגדילים את הסיכויים במידה רבה להיות מעורבים בתאונת דרכים.
8. חלימת חלומות – חלום מתרחש במוחנו רק בשלב מתקדם יותר של השינה שנקראת שנת REM, נדודי שינה פוגעים באופן ישיר בתהליך השינה ולכן קשה יותר להגיע לשלב החלימה.
9. עלול לפגוע בתזונה ובבריאות – אנשים שסובלים מנדודי שינה לרוב מאמצים הרגלים לא הכי בריאים כמו כדורי שינה או שתייה מרובה של קפה. לאלו מכם שמתקשים לישון, ההמלצה היא לחפש אחר פתרונות טבעיים יותר.
10. מתח / סטרס – כבר ציינו קודם שנדודי שינה גורמת לבן אדם להיות עצבני יותר, לרוב זה יוצר מתח גבוהה יותר ומגדיל את הקושי לישון כמו שצריך. למקרה של ידעת, מתח (סטרט) מהווה את אחד הגורמים העיקריים למוות, מקשרים מחלות רבות בעקבות מתח.