עשרה עקרונות לראיון עבודה מוצלח

על ידי: אקטיביטק – קידום אתרים מקצועי

עליך להבין, כי החיפוש אחר משרות הוא בעצם תהליך של שיווק וקידום עצמי. עליך להסתכל על עצמך ועל הרקע והניסיון שלך כעל מוצר, לכן הראיון הוא המצג הראשוני שלך.  הרושם שיקבע הוא מכריע במקרה זה.

1.      נסה לענות בקצרה ובתמצות על השאלות ששואלים אותך. כלומר, נסה שהתשובה תהיה מרוכזת כמה שיותר למטרה, ולא "למרוח" את התשובות שלך. הכנסה של פרטים שאינם רלוונטיים לתשובות שלך עלולה להיתפס כנטייה "לדבר סחור סחור" ולא לעניין. מצד שני, תשובות תמציתיות מדי עלולות להיתפס כחוסר אכפתיות וחוסר אמביציה.

2. נסה להכניס כמה שיותר דוגמאות קונקרטיות. כלומר, כאשר תשאל מהן נקודות החוזק שלך, דוגמה קונקרטית ומוחשית תרשים יותר את המראיין ואולי אפילו תגרום לו לזכור את הראיון של לטובה במיוחד.

3. הדגש את נקודות החוזק שלך. חזור עליהם מספר פעמים לאורך הראיון, ודאג לקשרן לתחום בו פועלת החברה אליה אתה מרואיין או כיצד דווקא אתה המתאים ביותר. שים לב שלא תמיד כשחברה מפרסמת מודעת "דרושים" היא מחפשת ספציפית לתפקיד המפורסם. יכול להיות מקרה בו תרואיין לתפקיד זוטר ותרשים את המראיין כל כך שתתקבל תפקיד בכיר יותר על כן, המאמץ יכול להשתלם מאד.

4. הכן מראש מספר את סיפורי ההצלחה שלך. כתוב אותם מבעוד מועד ושנן אותם כדי שתוכל לספר עליהם בביטחון ובקלילות במהלך הראיון. הקפד לקשר את ההצלחות במשרות הקודמות שלך להצלחות של הארגונים בהם עבדת בעבר.

5.      הצע הצעות חדשניות ומקוריות לארגון אליו אתה מתראיין. זו הזדמנות להרשים את המראיין לקבל את העבודה ואולי אפילו את הפרויקט הראשון שלך בבת אחת. עם זאת, יש לזכור שמעבר לאמביציה ושאפתנות דרושים בראיון גם צניעות וכבוד לחברה אליה אתה מתראיין.
6.      הקפד על הופעה מתאימה ועל שפת גוף נינוחה. מחקרים מוכיחים כי להופעה יש יותר מ- 60% מההשפעה על האופן בו משפיעים מחפשי המשרות על המראיינים. המרכיבים הדרושים לראיון מוצלח בקטגוריה זו הינם: נינוחות, בטחון עצמי, לבביות וכמובן הופעה מסודרת, נקייה וסולידית. 7.      שאל שאלות. האופן בו שאל אותם ואופן הניסוח יכולים להרשים את המראיין ולהעיד על אכפתיות, מעורבות והתעניינות. 8.      שמור על רצף דיבור. כך תשמור על ערנותו והתעניינותו של המראיין. 9.      ערוך מחקר מקדים אודות החברה, מתחריה וכו'. כך תוכל להבין אם אתה באמת מתאים לתפקיד וכך תוכל גם לייחס את תכונותיך ויכולותיך לצרכי החברה. 10.  בנה יומן מעקב אחר השתלשלות הראיונות. בשיטה זו תוכל להסיק מסקנות נכונות ולייעל את תהליך חיפוש העבודה שלך. אודות כותב המאמר אקטיביטק - קידום אתרים מקצועי מקור המאמר - http://www.reader.co.il/article/7223/עשרה-עקרונות-לראיון-עבודה-מוצלח