אנשים רבים כאשר הם מגיעים לגיל הזהב, אך הם עדיין מסוגלים להישאר במסגרת הבית, מעדיפים להישאר בבית הישן והטוב בו הם חיו את מרבית שנות חייהם. אף אם ישנה ירידה כלשהי בתפקוד שלהם, הם עדיין מעדיפים להמשיך לחיות ולהזדקן בביתם המוגן והמוכר. מובן שכאשר מאפשרים לאנשים הקשישים את החיים במסגרת הביתית משפיע הדבר גם על איכות החיים שלהם על הבריאות שלהם וגם על אורך החיים.
כאשר אדם מבוגר עובר בהיעדר ברירה או בעל כורחו לדיור חוץ ביתי, עשוי הדבר להשפיע קשות על הבריאות שלו כי בגיל הזה המעבר הופך להיות טראומה של ממש. אז אם מדובר באנשים קשישים שעדיין מסוגלים להישאר במסגרת הביתית המוכרת עם עזרה כלשהי מבחוץ, כדאי וחשוב מאוד להתאמץ ולאפשר להם את הדבר. כולנו נגיע בעזרת ה' לצומת הזו, וכולנו נצפה ליחס כזה מהסביבה הקרובה שלנו. לכן, נעשה זאת ליקירינו ולהורינו וילדינו ילמדו מהם כיצד יש לנהוג בהוריהם בהגיע השעה. (ושיהיה רק מתוך בריאות, אורך ימים ושנים, לכולנו!)
10 עצות איך תמצאו מטפלת לקשישים?
כאשר אתם באים לחפש מטפלת לקשישים עליכם לדעת כי התחום הזה הוא פרוץ למדי. היו הרבה מטפלים לקשישים שהתעללו ממש בקשישים שהיו תחת חסותם והקשישים חסרי הישע לא יכלו אפילו להתלונן מרוב פחד או מהעדר יכולת לעשות זאת. לכן כאשר אתם עומדים לחפש את המטפלת לקשיש עליכם לפנות בצורה מסודרת אל גורמים אחראיים.
- פרמטרים המוסד לביטוח לאומי – לפני שפונים לכל חברת השמה, כדאי לבדוק מול המוסד לביטוח לאומי האם ניתן לקבל השתתפות המדינה בגמלת סיעוד. במידה ומבקש הסיוע הוא תושב ישראל, המתגורר בביתו בקהילה ולא בבית אבות, שעבר את גיל הפרישה (62 בקרב נשים ו -67 אצל גברים), הדרוש בסיוע בביצוע הפעולות שבשגרה בביתו ושעומד ברף הכנסות שקבע הביטוח לאומי – ייתכן וקיימת זכאות לגמלה שתעזור בעלויות שירותי הסיעוד.
- בדיקת פוליסות – זה הזמן לבדוק האם קיימות פוליסות ביטוח סיעודי בכל אחת מחברות הביטוח או קופות החולים. רבים עושים ביטוח חיים הכוללים פוליסת כיסוי במצבי סיעוד. זה הוא הזמן להפעיל את הפוליסה ולקבל החזר על הכספים אותם השקיעו במהלך החיים.
- המלצות על חברת סיעוד ופנייה – כדאי לבדוק המלצות על חברות סיעוד – באינטרנט, דרך שיחה עם אנשים ועוד. לאחר קבלת ההמלצות מומלץ לבקר במספר חברות ולראות מי באמת מתאים. חשוב לבדוק רישיונות עסק בתוקף.
- הבנת הצרכים לטיפול – חשוב מאוד להסביר באופן חד משמעי מה הוא הצורך בטיפול. פעמים רבות מטפלים יודעים לבצע מעין ריפוי בעיסוק שעשויים לשפר עם הזמן את תפקודו של הקשיש ( בעיקר במצבים בהם הצורך בעזרה סיעודית החלו בעקבות אירוע שבץ).
- המלצות על מטפלים – מומלץ לקבל המלצות על מטפלים ספציפיים עם אנשים שכבר התנסו איתם. אין חכם כבעל ניסיון ובעיקר כאשר קיים צורך של עזרה.
- ראיון עם כמה מטפלים – חשוב לראיין מספר מרואיינים לטיפול. להסביר מה הם צרכי הטיפול המדויקים ולוודא כי יש ניסיון בטיפול. במקרה של עובד זר – חשוב לדעת כי העובד המיועד יכול לתקשר בעברית או בכל שפה אחרת בה שולט המטופל.
- קורלציה בין מטפל למטופל – חשוב להפגיש בין המטופל למטפל ולראות האם יש מתאם. חשוב לזכור כי פעמים רבות המטפלת נמצאת שעות רבות ביום עם הקשיש ומשמשת עבורו גם כאוזן קשבת.
- לתת למטופל הרגשה ביתית – מטופל שיהיה מרוצה ייתן את הכל לטיפול. עובדים זרים רבים מגיעים ומתחברים ישירות – נחשבים לכל בלתי נפרד מהמשפחה ונמצאים ימים רבים. ככל שהרגשת המטפל תהיה טובה יותר, כך הטיפול שיעניק יהיה טוב יותר.
- רשימת הנחיות – אתם מכירים בצורה הטובה ביותר את יקירכם. רשמו הנחיות ספציפיות – דברים שהוא אוהב, מה מרגיע אותו, אילו תרופות הוא נוטל ומתי. מומלץ להכין טבלה יומית לנטילת התרופות. ניתן כמובן גם לתת תפריט אישי יומי עבור המטופל.
- בדיקת רישיונות העסקה – במידה ומעסיקים עובד זר, חשוב לבדוק שכל התעודות שלו בתוקף ולאורך תקופה. אשרת העבודה היא החשובה ביותר ואף אחד לא רוצה שיסלקו את העובד הזר בשל היותו שלא כחוק בארץ.
לאחר שיש לכם את כל האישורים, עליכם לוודא כי אתם מקבלים מטפלת לקשישים עם המלצות. מטפלת אנושית ורחומה שתוכלו לשמוע עליה מלקוחות קודמים שלה. התרשמו מיחסי האנוש שלה, והישארו תמיד עם היד על הדופק כאשר אתם בודקים את מצבו של הקשיש ומשתדלים לבוא ולבקר בביתו כדי להתרשם ממצבו.
כתיבת תגובה