עשרת הדיברות בהקמת עסק

גם אני, מחבר מאמר זה, התחלתי בתהליך הקמת עסק – הייתי בן 19 בלבד והרגשתי שכל העולם סובב סביבי. חסכתי כסף, רכשתי 2 קיוסקים שדווקא פעלו לא רע וראיתי הכנסות יפות מהם בשביל ילד בן 19, עם זאת בטחון העצמי שלי היה בשמיים, סירבתי להקשיב לעצות של אנשים אחרים שחלקן היו טובות וחלקן פחות, אך אני בחרתי לסנן את כולן באופן גורף כי מבחינתי, אני ידעתי לעשות את הכל בצורה הטובה ביותר – לקריאה מורחבת על הקמת עסק חדש

כך עברה שנה וחצי, בה הייתי מבזבז את כל הכסף שהרווחתי במועדונים, יציאות, קניית רכב ועוד. עד ש…הפסדתי את כל הכסף ולצערי, נשארתי בחובות. עם כל הצער שבדבר, אני מאוד שמח שזה קרה – אולי הפסדתי כסף, אך ניסיון זה לימד אותי המון וכעת, לאחר 15 שנה, אני מוכן לחלוק אתכם את 10 הדיברות שלמדתי במהלך כל חיי כעצמאי.

10 הדיברות בעת הקמת עסק חדש

–  הורידו את ה"משקפיים הוורודות" ותשאלו את עצמכם: " מה אפסיד במידה והעסק לא יצליח"? נכון שחשוב לחשוב חיובי, אך עלינו גם להיות ריאלים ולקחת בחשבון את כל הסיכונים הכרוכים בכך ולהתכונן למצב הגרוע ביותר. אם הייתי עושה זאת בגיל 19 והייתי מודע יותר למצב שאהיה בו במידה ואפסיד את כל הכסף, כנראה שהייתי שם חלק מהכספים בצד ומשקיע בעסק ולא מבזבז את הכל ליציאות ובילויים.

–  אף פעם אל תקחו הלוואות אם אין לכם ניסיון וכסף להחזירם אחר כך במידה והעסק לא יצליח.

– יהיו מוכנים לתרחישים שונים – גם לטובים ופחות טובים.

– אף פעם אל תתחילו בתהליך הקמת עסק עצמאי בכסף שמיועד למטרות אחרות בחייך כגון, חינוך הילדים, רכישת דירה וכו'.

–  עשו סקר שוק מפורט ויהיו מודעים למשאבים שיש לכם לפתיחת עסק חדש.

– אל תסתבכו עם פרויקטים מוזרים שמבטיחים לכם רווחים של מיליונים במיידי מבלי לעבוד. תמיד בדקו מי האיש שעומד מאחורי פרויקט כזה או אחר ומה בדיוק הוא השיג בחיים האישיים שלו ולאיזה תוצאות הגיע. לצערנו, בעידן האינטרנט קיימים המון "מומחים" כאלה ואחרים שמבטיחים לכם רווחים מהירים מבלי לצאת מהבית ועל ידי עבודה של שעתיים ביום בלבד, אך בפועל הם נהנים מהכסף שהאנשים שילמו להם והלקוחות נשארים ללא עסק וללא כסף.

–  מצאו את האפשרות לדבר ולהתייעץ עם יזמים מנוסים שכבר חוו את תהליך הקמת עסק חדש ויכולים לכוון אתכם ולספר על הטעויות האישיות שעשו וימליצו לכם כיצד להמנע מטעויות אלו.

–  הקימו עסק חדש רק בתחום שכבר מוכר לכם ואתם מבינים בו.

  • תכננו את הצעדים הבאים בכתב, כיתבו תוכנית מפורטת בה תציינו תאריכים מדוייקים ושלבים שעליכם לבצע בעת הקמת עסק חדש.

–  יהיו אופטיים תמיד ואל תתנו לקשיים בדרך לעצור אתכם! כל עסק חווה קשיים בשלב כזה או אחר וזה האתגר האמיתי בו יזמים שאינם יכולים לעמוד מול אתגרים, נופלים ומגדילים את הסטטיסטיקה של העסקים הנסגרים בישראל.


Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *