1. לא חייב מקורי – בעת הצורך להחליף חלק כלשהו ברכב, לא חייב כל דבר לבחור בחלק מקורי. חלפים מקוריים נחשבים ליקרים ביחס לאפשרויות הקיימות וישנם לא מעט מקרים שחלק חליפי יכול לעשות את אותה העבודה בדיוק ויאפשר לכם לחסוך לא מעט כסף.
2. בדקו אפשרות להביא את החלק למוסך – ישנם מוסכים שיאפשרו לכם להביא בעצמכם את החלק הדרוש, פעולה זו תחסוך לכם בקלות לא מעט כסף. למקרה שלא ידעתם, המוסך שמביא עבורכם את החלק מעלה את המחיר ולמעשה גובה עמלה גם עבור החלקים מלבד העבודה. חשוב לציין, הבאת החלק בעצמכם לרוב תבוא על חשבון אחריות עבור החלק שהייתם יכולים לקבל במידה והמוסכניק היה דואג לכם, קחו זאת בחשבון שאתם מקבלים החלטה בנושא.
3. מגרש לפירוק רכבים – זו דרך מצוינת להשיג חלפים איכותיים בזול. הרעיון פשוט, המגרשים קונים רכבים לפירוק החלקים ומכירתם בנפרד, את הברזל שנשאר ממחזרים מחדש. רכבים שעוברים תאונה לרוב מגיעים למגרשים אלו ולכן ניתן לא פעם למצוא גם חלפים מקוריים במחירים הוגנים.
4. תחזוקה בזמן של הרכב – השיטה היעילה ביותר לחסוך כסף היא השיטה המונעת, תחזקו את רכבכם בצורה טובה ובזמן והקטינו משמעותית את הבלאי והתקלות. רכב שמקבל טיפול איכותי לרוב נשמר בצורה טובה יותר ויוצר הרבה פחות בלאי.
5. נהיגה כראוי – נסיעה רק בכבישים, האטה משמעותית בהגעה לבאמפרים, נסיעה במהירות תקינה ופחות שימוש בבלמים, כל אלו ועוד ישפיעו במידה רבה על איכות החלקים ברכב שלכם. במילים אחרות, יש לכם עוד סיבה פשוט לנסוע לפי החוק ולשמור על רכבכם.
6. ביטוח מתאים לרכב – ביטוח רכב זו גם דרך לחסוך שמגיעים למצב של תיקון ברכב, בחלק מהמקרים הביטוח מכסה עבור הנזק והעלות תיכרך בסך ההשתתפות העצמית ולא בעלות המלאה של החלקים שהוחלפו. עוד עניין שמתקשר דווקא לגישה מונעת.
7. אפשר חדש לא מקורי – אם החלטתם שחלפים משומשים פחות מתאימים לכם, תוכלו למצוא חלקי חילוף חדשים לגמרי אך לא מקוריים. ישנם יצרנים המספקים באיכויות שונות, ניתן למצוא בשוק גם חברות המייצרות חלפים חלופיים ברמה הגבוהה ביותר ועדיין זה יעלה לכם פחות ממקורי.
8. בדיקת שוק – בדיקת עלויות בין ספקים שונים תמיד תחסוך לכם כסף גם אם מדובר באותו החלק בדיוק, לפני שאתם רוכשים בצעו מספר טלפונים לחנויות שונות המתעסקות בחלקי חילוף לרכב וקבלו מספר הצעות מחיר. לאחר מספר הצעות תהיה לכם אינדיקציה טובה יותר לקבל החלטה. לקבלת תמונה כללית יותר מומלץ לבדוק גם במגרשי פירוק רכבים, חנויות חלקי חילוף או כל אופציה זמינה שיש לכם…
9. בדיקת עלות מול תועלת – לא תמיד כדאי לנסות ולחסוך בעלויות של החלפים, ישנם מקרים בהם לא פשוט להשיג את החלק הדרוש ויידרש מימכם לא מעט זמן ואנרגיה במידה ותרצו להשיג את החלק בעצמכם. ישנם מקרים שפשוט עדיף להשאיר למוסך את ההתעסקות גם אם זה ייצא קצת יותר בחישוב הכללי.
10. חיפוש במאגרי יד שנייה – תוכלו למצוא חלפים מאנשים פרטיים אשר מחזיקים רכב דומה שאינו בשימוש מכל סיבה שהיא. זו אופציה פחות יעילה אך ישנם מקרים בהם היא בהחלט יכולה לעזור.