אנשים רבים בישראל, פרטיים ובעלי עסקים כאחד, מחזיקים מחשבים ניידים. השימוש במחשב נייד לעתים רבות נוח יותר ממחשב נייח ועל כן הפופולריות שלו. לחלק מאתנו הוא משמש ממש כמשרד פרטי ונייד המגיע אתנו לכל מקום, חלק משתמש בו לצרכי לימודים וחלק להפגת השעמום. לא משנה מהי הסיבה שבה אתם משתמשים במחשב הנייד שלכם – יש דבר אחד שאינכם רוצים והוא תקלה במחשב שלכם. להלן 10 טיפים ודגשים שמומלץ לשמור במועדפים על מנת לשמור כראוי על מחשבים ניידים.
1.לא מומלץ לנסות לתקן לבד
לצערנו אנו נתקלים במקרים רבים בהם לקוחות המעוניינים לחסוך את כספי התיקון, מנסים לתקן בעצמם את המחשב, אולם אלה עושים זאת ללא הכשרה. במרבית המקרים אותם אנשים גורמים לנזק גדול יותר במחשב ולאחר מכן נדרשים לשלם יותר כסף בעבור התיקון שלו. לכן המסקנה היא שבעת תקלה יש הצורה לפנות לאיש מקצוע מנוסה בתחום תיקון מחשבים ניידים שיוכל לסייע לכם. אולי אפילו הבדיקה והתיקון תסתכם ב50-100 שקלים בעבור השירות בלבד.
2. נזקים מסירים אצל טכנאי בלבד
ישנם מספר נזקים פנימיים וחיצוניים העשויים לפגוע במחשב הנייד שלנו. נזקים אלה יכולים להיגרם כתוצאה מגורמים שונים. גורם כזה לדוגמה הוא למשל ווירוסים שחדרו למחשב בהתקנת מחשב או תוכנת מחשב כלשהי למחשבכם, אשר תוכנת ההגנה שלכם (אנטי וירוס) או חומת האש של הווינדואוס לא חסמו אותו בעת ההתקנה או התריעו על כך והמשכתם בהתקנה ועזרתם לוירוס לחדור למחשב. כעת כשהוירוס המחשב שלכם הוא עשוי לפגוע רבות בקבצי המחשב ולשבש את תפעולו ובמקרים מסוימים אף להשבית אותו.
3. מרחיקים שתייה ונוזלים כאחד
ישנם מקרים רבים בהם מגיע מחשב נייד לתיקון בעקבות חוסר תשומת לב של המשתמש, שפעל כהרגלו וישב לאכול ולשתות מול המחשב ובשנייה של חוסר תשומת לב נשפכה כוס השתייה על הרכיבים הרגישים שמרכיבים את המחשבים הניידים. מספיקה כוס מים אחת אשר נשפכת על המחשב בכדי להביא להשבתה שלו ובצורך של זיהוי נזקים והערכת תיקונים.
4. המחשב צריך טיפול מקצועי
כאשר ישנן בעיות חומרה או רשת, ייתכן ופרמוט או פעולות אחרות שיבצע טכנאי המחשבים יפתרו את הבעיה, לכן פנו לטיפול מקצוע ואל תנסו לתקן, כאמור בסעיף 1, לבד. במידה ומדובר בתקלה באחד מחלקי המחשב יהיה צורך בפירוק המחשב לגורמים ובעזרת כלים מיוחדים אותם ניתן למצוא במעבדת תיקון מחשבים ניידים. שלא כמו במחשב נייח – הרבה יותר קשה לפרק מחשב נייד, מכיוון שמדובר בפירוק והרכבה המשתנים מחברה לחברה המייצרות את המחשבים
5. יש אחריות? השתמשו בה
כל חברת מחשבים שמכבדת את עצמה תספק לכם תקופת אחריות על התיקון שביצעתם דרכה. זאת כדי למנוע מצב שאתם חוזרים אליה לאחר תקופת זמן קצרה עם אותה תקלה, שכביכול נאמר לכם שנפתרה ושילמתם עליה ממיטב כספכם. בעת רכישת חלקים למחשב בדקו האם גם מגיעה לכם אחריות של חברת היצרן של החלקים.
טיפים נוספים שלא פחות חשובים –
6. תיקון או קניית מחשב חדש עושים רק במקום מוכר, חנות מחשבים אמינה.
7. אתרו את התקלה וחפשו טכנאי שיודע בוודאות לתקנה.
8, אצלכם או אצלו – דעו כי תיקון מחשבים יכול להתבצע לעיתים במעבדת המחשבים הרחוקה ו\או לחילופין אצלכם בבית בעמדה, בדקו את אופי התקלה, כך אולי תוכלו לחסוך נסיעות וסתם הוצאה.
9. בצעו ושמרו תמיד גיבוי של כל קבצי המחשב במקום בטוח וזמין בעת הצורך.
10. וטיפ אחרון חביב, ולעיתים החשוב ביותר, השאירו את המחשב שלכם רק בידיים נאמנות.