10 דרכים להשיג פטור מנשק

הדרכים להשגת פטור מנשק:

1. פטור נפשי. 

אחד הדרכים היא פנייה לקב"ן אשר יכול לתת לכם פטור במידה והוא יראה לנכון כי אינכם כשירים נפשית להחזיק בנשק. העניין הוא שמדובר באיש מקצוע מנוסה אשר יודע לרוב להבדיל בין סיפור למציאות כך שתצטרכו להיות שחקנים מעולים במידה ואין לכם באמת בעיה נפשית הקשורה להחזקת נשק.

2. עניין מוסרי.
כדי לנסות להשיג פטור מנשק על בסיס עניין מוסרי צריך להיות החלטיים בפעם הראשונה שנותנים לכם נשק. אם תביעו עמדה שאתם לא מאמינים במלחמה ונשק מסמל עבורכם את הערכים ההפוכים ממה שאתם מייצגים בסופו של דבר מישהו יצטרך לתת מענה. אין זה אומר שהדרך תהיה קלה, היו בטוחים כי כן יבקשו מימכם להחזיק נשק למרות זאת.

3. המפקד, אני לא מחזיק נשק וזהו.
תמיד עומדת בפניכם האפשרות לסרב פקודה ולהידבק להחלטתכם בכל מחיר. רגע לפני שאתם עושים זאת, שאלו את עצמכם אם אתם מוכנים ללכת עם זה עד הסוף גם במחיר של כלא צבאי. אם לא, חסכו מעצמכם עונשים מיותרים וחפשו אחר פתרון אחר.

4. תפקיד שלא מצריך נשק.
אם מצאתם את עצמכם בתפקיד שמצריך נשק באופן קבוע ואתם מרגישים שאינכם מתאימים לתפקיד המאמץ צריך להתרכז בהחלפת התפקיד ולא בנשק עצמו. פנו למפקדים, לקב"ן, לרופא או לכל גורם אחר שיכול לעזור בהחלפת תפקיד למשהו שיותר מתאים לאופי שלכם. חשוב להבין כי ברוב המקרים בצבא דברים לוקחים זמן ולא נפתרים ברגע.

5. בעיה גופנית.
אנשים שסובלים מבעיות בעמוד השדרה יכולים להשיג פטור מנשק מאחר והנשק שוקל לא מעט ויכול להזיק עוד יותר. אם יש לכם בעיה גופנית שבאמת מקשה עליכם בנשיאת הנשק גשו לרופא המתאים לצורך בדיקות. במידה ולא, תמיד תוכלו לעשות הצגות אך דעו כי בעיות רציניות קשה לזייף מאחר והצבא מחזיק בטכנולוגיות מתקדמות בעת הבדיקות.

6. להכיר את הגורם הנכון.
עם כמה שזה לא הוגן ואפילו קצת עצוב, כל מבנה ארגוני בנוי גם מאינטרסים אישיים ולכן אם אתם מגיעים באופן אישי לגורם המתאים אתם יכולים להשיג דברים בצורה קלה יותר. לצורך הדוגמה, אם מכר שלכם חבר טוב של המפקד אז שיחת טלפון אחת לפעמים תשיג לכם את פטור מנשק שלי שתצטרכו לעבור מסע ארוך ומעייף.

7. פנייה למשקית או קצינת ת"ש.
גורם זה בהחלט יכול להשפיע על תנאי השירות שלך בצה"ל וגם לסייע בהשגת פטור מנשק. בשביל כך יש צורך בסיפור אישי רלוונטי הקשור לבעיות במשפחה, או כמובן לסיפור טוב מספיק שאתם ממציאים וקשור בדרך זו או אחרת ביכולת שלכם להחזיק בנשק.

8. אלרגיה לנשק.
במידה ונשק גורם לכם לאיזו שהיא סוג של אלרגיה תוכלו לפנות לרופא היחידה שיפנה אתכם לבדיקות אלרגיה אשר יוכיחו את הדבר. במידה ולא, טיפה יותר קשה לזייף אלא אם כן אתם באמת אלרגיים למשהו ואתם מצליחים לקשר זאת דווקא לנשק (כמובן שתצטרכו מספר פעמים ליצור תגובה אלרגית בכוונה תחילה ברגע שנותנים לכם נשק).

9. גישה נכונה מול המפקד.
במידה ואתם פונים אל המפקד שלכם עם בעיה אמיתית וכן מראים נכונות לעשות תורנות אחרת במקום (כמו תורנות מטבח) אולי הוא כן יתחשב בכם. לפעמים הגישה הנכונה יכולה לעשות את כל ההבדל, אם אתם כן חיילים טובים בכך הכול ויש לכם בעיה ספציפית יש סיכוי טוב שיהיה מי שיבין ויעריך את זה ולא יעשה לכם חיים קשים.

10. התמדה, התמדה, התמדה.
אין זה משנה כיצד אתם מנסים להשיג פטור מנשק, מילת המפתח בצבא היא התמדה. ינסו להקשות עליכם כמה שאפשר וההצלחה תלויה באורך הרוח והסבלנות שתפגינו במהלך התהליך. הידבקות בסיפור בסופו של דבר תעייף את מי שמעורב במידה ותפעלו באופן שקול וחכם ופשוט תתמידו בעמדתכם…


Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *