איך להוציא פטור שמירות?
1. להבין את המשימה.
בשביל להצליח להשיג משהו ראשית צריך להבין את מהות המשימה, פשוט משמירות נחשב לאחד הפטורים הכי קשים להשגה בצה"ל וברוב המקרים ממש לא ימהרו לתת לכם אותו. אל דאגה, עם רצון אמיתי וקצת התמדה הכול אפשרי.
2. סירוב פקודה.
הצבא היא מערכת שלא ממש מתירה ברירות אלא פועלת בשיטה של פקודות שיש לבצע, סירוב פקודה ברוב המקרים תיגמר בעונש ואפילו מאסר מצד המפקד, לאלו שלא פוחדים לשלם את המחיר של "ללכת נגד" ברוב המקרים המערכת מבינה שמדובר בחייל בעייתי ותחפש אחר פתרון אחר שיכול להתאים לפני שפולטים מהמערכת.
3. החלפת תפקיד.
כמות השמירות של חייל לרוב מתבטאת ביחס ישיר לתפקיד לכן אם אתם ממש לא רוצים לשמור, נסו להחליף תפקיד לכזה שלא דורש שמירות.
4. אלרגיה לנשק.
השיטה הזו היא טיפה יותר מורכבת ופחות מומלץ אך אם יש משהו שגורם לכם אלרגיה פשוט נסו לנצל זאת לטובתכם על ידי כך שתיצרו אלרגיה יזומה בכל פעם שאתם עולים לעמדת השמירה. שיטה פחות נעימה אך עם מעט התמדה זה יכול לעבוד.
5. לפנות לקב"ן.
קצין בריאות הנפש יכול לספק לכם פטור משמירות אם יראה לנכון כי זה יכול לעזור לכם. במידה ואין באמת סיבה מיוחדת מדוע אתם לא רוצים לשמור תיאלצו להמציא סיפור משכנע מספיק ולדעת לספק "הצגה" שתגרום לו להאמין שאתם אכן לא מתאימים להחזיק נשק.
6. הסכם עם המפקד.
הגורם הקרוב ביותר שיכול להשפיע בנוגע לפטור לשמירות הוא המפקד הישיר שלכם או זה שמעליו, אם תהיה לו סיבה טובה הוא יכול לפתור אתכם מהשמירות באופן זמני ואפילו קבוע. כמובן, חשוב שיהיה לכם סיבה ממש טובה שתניע אותו לספק לכם את הפטור ומוכנות מצידכם לבצע תורנות אחרת בבסיס במקרה הצורך.
7. אני פוחד להחזיק נשק.
אם חושבים על זה, פחד מנשק יכול להיות דבר הגיוני בהתחשב בכך שטעות קטנה יכולה להרוג בן אדם. החלק החשוב בשיטה זו היא התמדה מהרגע הראשון בו אתם מתבקשים להחזיק נשק ולא להיזכר שאתם פוחדים מנשק באמצע השירות אחרי שביצעתם אין ספור שמירות. ההמלצה היא לא לשבור פקודה אלא להפוך את חווית השמירה שלכם ללא כיפית לכל המפקדים שלכם מרגע שמתחילה השמירה ועד לסופה…
8. בעיה בריאותית.
ישנם בעיות בריאותיות אשר מקשות על תורנות השמירה ולכן מעניקות בקלות פטור משמירות. לצורך הדוגמא, עם בעיות גב תוכלו להשיג מהאורטופד פטור משמירות אשר יפטור אתכם מהרמה של נשק מאחר והוא כבד ועלול לפגוע בכם יותר. העניין הוא, בעיות בריאותיות קשה יותר לזייף.
9. קשרים, קשרים, קשרים.
עם כמה שזה לא הוגן, אין זה סוד שקשרים אישיים יכולים לסייע כמעט בכל דבר שרוצים להשיג. להכיר את הרופא או המפקד של הבסיס בהחלט יכולים לעשות לכם חיים קלים יותר בהשגת הפטור לשמירות (או כל דבר אחר למעשה). לא מכירים באופן ישיר? חפשו אדם קרוב אליכם שכן מכיר את מי שצריך בתוך המערכת.
10. חשש להתאבדות.
שיטה פחות מומלצת אשר יכולה לפעמים לפגוע בכם גם בהמשך החיים אך בגלל הרגישות שבדבר היא בהחלט יכולה לעבוד. ההמלצה היא לנסות שיטות אחרות ולנסות להימנע מלהזכיר את המילה "התאבדות" במהלך השירות הצבאי. אנו יוצאים מנקודת הנחה כי זה לא באמת המצב, במידה וזה באמת נכון כדאי לשתף ולקבל סיוע מגורם מקצועי בהקדם.
אני סובל ממיגרנות. יש לי מכתב מנוירולוג שאני חייב 8 שעות שינה. איך אני מקבל פטור שינה ופטור שמירות? האם חייב לפנות לוועדה רפואית לפני גיוס או מכתב מרופא מספיק?