עשרת הדיברות לראיון עבודה בהייטק
- רושם ראשוני הינו גורם בעל חשיבות עליונה, אל תגזים מעבר למידה אך חשוב להתלבש באופן מכובד ולהתנהל בצורה רצינית.
- זה בסדר לא לדעת הכול, גם מהנדס תוכנה בעל ניסיון וותק רב לא יודע את התשובות לכל השאלות. הכי חשוב זה להראות נכונות ללמוד ורצון ללמוד ולהתפתח.
- לימוד, לימוד ועוד קצת לימוד. גם אם אתה בעל וותק רב בתחום חשוב מאוד לעבור על החומר, להתייעץ עם מועמדים אחרים לגבי אילו שאלות נשאלות בראיון העבודה, תעברו על החומר בבית ותדאגו שאתם יודעים לענות על כמה שיותר שאלות.
- הראיון הוא גם בשבילך – אומנם אתה עובד כאן למבחן בפני החברה המראיינת אך חשוב שגם אתה תבחן אותם, תראה את התנהלות הארגון ואם בכלל מתאים לך לעבוד אצלם.
- מערכת יחסים טובה עם המראיין חשובה מאוד ומשפיעה על ההחלטה לא פחות מכישוריך והתאמתך לתפקיד, תשתדל להימנע מעימותים ישירים עם המראיין כמו גם ויכוחים, אומנם קורה לא פעם שהמראיין טועה אך כרגע זה לא מתפקידך להעיר לו בנידון.
- מקצועות מסוימים דורשים כישורים שונים מהנדס dba, למשל, יאלץ להבליט בראיון העבודה כישורים שונים מבודק איכות תוכנה.
- תקשורת גופנית לא פחות חשובה מתקשורת מילולית, שים לב להתנהגות שלך, אופן הישיבה, תנועות הידיים והבעות פנייך, תקשורת לא מילולית מעבירה הרבה מאוד מסרים ומומלץ מאוד לשלוט בהם.
- השתמש בקשרים אישיים – כאשר אתה מגיע לראיון עבודה ומישהו מתוך המערכת זורק עליך מילה טובה, גישתו של המראיין תהיה שונה בתכלית ולפעמים גם עם לא היית בשיא יזכור המראיין את ההמלצה אותה קיבל עליך ויקבל אותך לתפקיד בכל מקרה.
- קורות החיים אותם אתה מעביר מהווים בעצם את כרטיס הביקור שלך, תשקיע בהם ותפרט ככל הניתן את יכולותיך, תזכור שהמראיין לא מכיר אותך וקורות חיים מושקעים יכולים להיות ההבדל בין להתקבל לעבודה ולא להתקבל.
- תשאל כמה שיותר שאלות, אי אפשר להסביר את חשיבות סעיף זה, שאלות לא רק יגרמו לך להיראות רציני ומתעניין אלה גם יתנו לך המון אינפורמציה חשובה לגבי דעותיו של המראיין ושל החברה בכלל.