איך להתגרש נכון? 10 המלצות שיעזרו לכם בנושא
- 1. נסו לא לשכוח את העבר שלכם כזוג.
נראה כי במקרים רבים זוגות עוברים מעבר חד בין חברים הכי קרובים לאנשים רחוקים ביותר (שלא נדבר על אויבים). נכון שהדברים לא הסתדרו, אך זו לא סיבה לשכוח את הדברים הטובים שעברתם יחד.
2.
- לעולם לא לשים את הילדים באמצע.
אם אתם כבר הקמתם משפחה, עשו את הכול על מנת לא לערב אותם בצדדים הפחות יפים של הגירושין. שמרו על כבוד בן הזוג תמיד בפני הילדים גם אם אינכם פועלים כך בדרך קבע. זכרו תמיד, הפעולות העכשוויות שלכם עלולות להשפיע על הילדים לטווח הארוך…
- 3. שמרו על תקשורת תקינה בזמן התהליך.
- במקרים רבים אפשר לחסוך הרבה עוגמת נפש רק בעזרת תקשורת תקינה. למרות שלא מדובר במצב האידיאלי, דברו אחד עם השני וחשפו מה אתם מרגישים
- .
- 4. אל תהססו לבקש עזרה.
היעזרו בחברים הקרובים ובמשפחה כדי לעבור את התקופה בצורה קלה יותר. כל שינוי גדול מגיע עם חוסר נוחות גדולה בהתחלה.
- 5. כוונו לגירושין ידידותיים.
- יתכן כי חלקכם ירימו גבה, אך עם טיפה בגרות והרבה רצון אפשר לסיים דברים בצורה יפה ומתחשבת. אומרים ש"כל סוף היא התחלה חדשה", חשבו על העתיד במקום להיתקע בעבר
- .
- 6. כסף זה לא הכול בחיים.
ניתן לראות מקרים רבים של זוגות שנשאבים לתוך תהליך משפטי ארוך ומתיש שמתבסס בעיקר על כסף. זכרו לשים על כף מאזניים גם את הפגיעה הנפשית שמלווה בתהליך, לא כל סכום שווה את זה!
- 7. אין נוסחת פלא שמלמדת איך להתגרש נכון.
זוגיות בין בני זוג היא דבר כך אישי ומורכב, אתם היחידים שיכולים להפוך את התהליך לקל ונוח יותר, פשוט נסו להגיע פעם אחרונה להבנה וכוונו לסיים את העניין בצורה המכובדת ביותר.
- 8. עומדים לרשותכם שני גופים שיכולים לעזור לכם בפירוק בעניין גירושין.
- האפשרות הראשונה היא פנייה לבית המשפט לענייני משפחה. האפשרות השנייה שעומדת לרשותכם היא פנייה לבית הדין הדתי / רבני, הם יוכלו לעזור בכל ענייני הגירושין מלבד תביעת הגירושין עצמה, זאת ניתן להגיש רק בפני בית המשפט. לדוג': כן תוכלו לפנות לשניהם בנוגע לתביעה של מזונות, חלוקת רכוש בין בני הזוג וכד'…
9. - כדאי מאוד להתייעץ עם עורך דין לענייני משפחה.
- מאחר ומדובר בהמון בירוקרטיה שדורשת לעיתים לא מעט הבנה. לכן, כדאי להתייעץ עם מומחה בעניין שיעזור לך וידריך אותך איך להתגרש נכון ולא לעשות טעויות שיכולות לעלות לך אפילו לכל החיים (אין מדובר רק בכסף)
- .
- 10. יתרון למי שמתחיל.
- עם כמה שזה אבסורד, שיטת המשפט בישראל מייצרת מצב בו יש יתרון למי שפותח את התהליך. אם אין פתרון אמיתי באופק, עדיף להתחיל את התהליך ראשונים.
כתיבת תגובה