עשרת הדברות לשמירה על בריאות התינוק
- סידור חדר השינה – כאשר מסדרים את חדר השינה חשוב מאוד לדאוג לבטיחות התינוק, דופני המיטה חייבים להיות סגורים והגלגלים נעולים, חשוב לשמור לא להשאיר שום כבל חשוף בין אם זה חלק מהווילון או כבל חשמלי. כמו כן, חשוב להשאיר את החדר מאוורר ואת המיטה בחלק הפנימי כדי שהתינוק לא יתקרר.
- שמירת חום גוף – גופו של התינוק רגיש מאוד וכל גופו עלול להגיב לשינוי בטמפרטורה הרבה יותר מהר מגופינו שלנו לכן חשוב מאוד לדאוג ללבוש נכון בכל עונות השנה. הטמפרטורה האידאלית לחדר בו שוהה התינוק הינה באיזור 21-23 מעלות צלזיוס וכל עוד נקפיד לשמור על הטווח הזה הוא יהיה בסדר. חום גופו של התינוק כאשר הוא בריא נא בין 36.3-37.8 מעלות כאשר החום עולה יותר גבוהה מומלץ להתייעץ עם רופא.
- מזון – אמרה ישנה אומרת: "טיפת חלב שווה כמעט כמו טיפת זהב". חלב האם הינו המזון המומלץ ביותר לגופו של התינוק, בזמן האכלה כדאי להתרכז רק בתינוק ומומלץ לשמור על מגע קרוב. אם מסיבה כלשהיא בחרתם לתת לתינוק תחליף מזון חשוב מאוד לעקוב אחר הוראות היצרן לפעול לפיהן. ומומלץ לא להשתמש בכלל במיקרוגל ורק במים חמים, שאריות למיניהן שנשארות בבקבוק חשוב לזרוק ולא להשתמש בשנית.
- חשיפה למחלות – מערכת החיסון של התינוק אינה מפותחת כמו של בן אדם מבוגר וחשוב לשמור אותו רחוק מכל סיכון פוטנציאלי.
- שינה רציפה – בחודשים הראשונים בחייו יכול התינוק לישון גם כ16 שעות ביממה. לא חובה לשמור על שקט מוחלט באיזור החדר מכיוון שהוא מתרגל לרעשי הרקע של הבית והם לא מפריעים לו.
- ניקיון – לפחות בימים הראשונים כדי לבקש עזרה ברחצת התינוק, זו יכולה להיות פעולה מגבשת ומחברת בין התינוק להוריו. חשוב להכין את הכל מראש ולשמור על טמפרטורה נכונה בחדר, את ציפורניו של התינוק מומלץ לגזור בזמן השינה כך הוא רגוע ולא מביע התנגדות.
- התנהגות – בכי הינו דבר נורמלי ואפילו חשוב במרוצת הימים תלמדו כבר לזהות מה כל סגנון בכי אומר ואיך להתייחס אליו, אם קיים כל חשד שמשהו לא קשורה כדאי לפנות לאחות טיפת חלב ולשאול.
- טיול בחוץ – הינו חשוב מאוד גם לבריאות התינוק וגם להתפתחותו, עדיף להמנע ממקומות גדולים ורועשים ולבחור במקומות שקטים כדומאת הפארק בו תוכלו למצוא אוויר צח ושמש נעימה. בתקופת הקיץ כדאי לצאת ב"שעות הבטוחות" שהן באופן מסורתי בין 10 בבוקר ל 4 אחר הצהריים, כאשר משתמשים ברכב לנסיעה חובה עליכם לדאוג למושב בטיחות בהתאם לגילו, גודלו ומשקלו של התינוק.
- ברית מילה – החתך שנוצר אחרי ביצוע ברית המילה עובר אחרי כמה ימים, טיפות דם באיזור החיתול הינה תופעה מוכרת שמתרחשת בעקבות חיכוך החתך בחיתול. יש לפנות מיידית ליעוץ רפואי אם וכאשר התינוק אינו מצליח להשתין ו/או הדימום אינו מפסיק.
- החלפת חיתולים – רצוי ואף מומלץ לתקשר עם תינוקכם בזמן החלפת החיתול. כדאי להשתמש במשטח נוח ולפרד אותו בצורה שתיהיה נעימה לתינוק, חשוב להשתמש במטלית לחה וכדי לשמור על בריאות תקינה כדאי להחליף חיתול באופן תכוף יחסית ולשים משחה.
מובא באהבה לציבור ההורים בידי אתר מטרנה