1) סמול טוק: פתחו כל שיחה בשיחת חולין ולא בגישת "ישר ולעניין". אם ראיתם קבוצת אנשים משוחחים – אין להתפרץ לתוך השיחה. הצטרפו, הקשיבו ורק כשמישהו יפנה אליכם תוכלו להציג את עצמכם (אם מישהו אחר לא עשה זאת לפניכם) ולקחת חלק פעיל בשיחה.
2) קשר עין: לאחר שהתחלתם שיחה עם אחד מהמשתתפים שמרו על קשר עין יציב – למרות הפיתוי להסתכל סביב ולתור אחר מכרים. מחוות גוף מעידות על הקשבה: מבטים, ניע ראש, חיוך. מקשיבים בסבלנות גם אם נושא השיחה לא בדיוק מרתק אתכם. ייתכן ומאוחר יותר יסתבר לכם שאותו סטודנט מקרי אינו אלה עובד מצטיין בחברה שבה הייתם רוצים להשתלב.
3) מיקסינג ומינגלינג: במקום להיצמד לאדם אחד, התמנגלו לכם בין האנשים וצרו קשרים חדשים – קשרים, קשרים, קשרים – זה שם המשחק! מחקרים קובעים כי מספיק בין 5-8 דקות כדי ליצור קשר חדש עם פוטנציאל עתידי. שימרו על סטייל וסיימו את השיחה ברצינות ועם הבטחה להיות בקשר במייל, פייסבוק או בטלפון.
4) מקצה שיפורים: אתם יכולים להראות במיטבכם אך הדברים הקטנים הם אלה שיכולים להרוס את הרושם החיובי עליכם. למשל: ריח פה לא נעים (תמיד דאגו לחבילת סוכריות מנטה בתיק), הזעה בידיים (הפתרון לזה הוא פיזור סודה לשתייה על הידיים ותראו איך הזיעה נעלמת לה), חתיכת מזון בין השיניים (לבדוק בשירותים) ועוד. שמרו על קשר עין, חייכו וודאו שאינכם חודרים למרחב האישי של בן/בת שיחתכם.
5) רשות הדיבור נתונה: שיחת חולין מוצלחת מתחילה בשאלות פתוחות. הניחו לבן השיח שלכם לומר את דבריו בנחת, הקשיבו בסבלנות ואל תעצרו אותו לצורך תיקונים והגהות. זכרו כי אמנות השיחה תלויה קודם כל בכישרון ההקשבה. הקפידו שלא להפריע לדבריו של בן השיח, ולאחר שיסיים לדבר, סיפרו עד שתיים ורק אז קחו את רשות הדיבור.
6) שומרים על המרחב הפרטי: כמו כן יש להימנע משאלות בנושאים רגישים: כמה אתה משלם שכר דירה? אצל מי עשית את הניתוח פלסטי? למה את עדיין רווקה? כמו כן הימנעו מתיקון שגיאות בשפה, ואל תמהרו להעמיד אותו על טעות. רק אם אתם מוכרחים להכחיש – עשו זאת בעדינות. נסו להיות צנועים ודחו את הפגנת הביטחון העצמי – בינתיים תנו לבן השיח שלכם להפגיז את ההברקות שלו. תורכם יגיע. כאשר אתם נתקלים לשיחה של כמה משתתפים אל תתפרצו, מוטב להמתין עד שתקלטו את נושא השיחה או עד שיפנו אליכם. שתיקה יפה לחכמים.
7) הבסיס לשיחת חולין: לשיחות החולין יש שלוש מידות: שיחה קטנה על נושאים שכל אחד יכול לקחת בהם חלק – מזג האוויר, ספורט, סרט. שיחה בינונית שבה המשתתפים משיחים בנושא מוכר להם, למשל קורסים שלומדים ביחד, שירות דומה בצבא. מי שאינו לומד בפקולטה זו לא יכול לקחת חלק בשיחה גם אם הנושאים אינם זרים לו לגמרי. במקרים מסוג זה השתדלו להרחיב את נושא השיחה, על מנת שכל הנוכחים יוכלו לקחת חלק פעיל בדיון.
8 ) גלו סקרנות והתלהבות: קל מאוד להתגבר על מבוכה כשמביעים עניין אמיתי באנשים שאתם משוחחים איתם. בקשו מאנשים שיספרו לכם על עצמם ותראו איך השיחה תתפתח לכיוון חיובי. בסופו של דבר, כולנו אוהבים לדבר על עצמנו, לכולנו יש סיפורים וחוויות שאנחנו רוצים לשתף בהם את עמיתנו – שאלו שאלות פתוחות ומנחות ולא שאלות של "כן" או "לא".
9) אני חייב לרוץ לשיעור..: אם ברצונכם להמשיך ולהסתובב ולנצל את ההפסקה להיכרות עם אנשים נוספים, עליכם לסיים את השיחה בנימוס או למשוך אליכם עוד אנשים ואז להיפרד ולעזוב. לאחר חמש דקות של שיחה, מנומס בהחלט לציין: "סלח לי, אני רוצה לשתות קפה, היה נעים לשוחח איתך".
10) שומרים על קשר: הסיבה העיקרית שבגללה הקשרים שיצרתם מתפספסים היא אי-קיום מעקב. נשמע טריוויאלי לשמור על קשרים אך בפועל זהו המוקש שיכשיל או שיקדם אתכם. לשם כך מומלץ להחליף בעת ההיכרות שמות ולהוסיף בקשת חברות שתשלח בפייסבוק או לקבוע מפגש נוסף ובלתי מחייב, כמו בקורס משותף או בקפיטריה ביום אחר.
המידע לקוח מתוך ספרה החדש של תמי לנצוט ליבוביץ: IBL Code – המפרש את כל הקודים, הערכים, הנימוסים והסטנדרטים בסצנת העסקים הרב-תרבותית. לרגל שבוע הספר, מוצע הספר במחיר היכרות, בצרוף סיסמא אישית לאתר של המחברת בו תמצאו עדכונים, מאמרים וטיפים, לצד אפשרות לפניה אישית לתמי לנצוט ליבוביץ בנושאים הבוערים. תמי לנצוט ליבוביץ, נחשבת כיום לאוטוריטה בתחום התנהגות ותדמית בעסקים ובחברה, ומזה 25 שנה מלווה ומייעצת לבכירים בסצנת העסקים והפוליטיקה הישראלית. ליבוביץ הינה המייסדת של המרכז הבין-לאומי TLL – לתדמית, תקשורת בין אישית, נימוס ונוהג בעסקים, בחברה ובפוליטיקה, בעלת תואר C.I.P של הארגון הבין-לאומי A.I.C.I .
הנקודה האחרונה של שמירה על קשר היא באמת אחת החשובות ובדרך כלל היא מתפספסת.